The Crown tilbage på Netflix

Vi er sikkert ikke de eneste som er begejstrede for at den britisk-amerikanske serie, The Crown, endelig vender tilbage på Netflix med sin anden sæson. Det bliver ikke bare spændende at se hvordan seriens karakterer og det kongelige drama udfolder sig, det bliver også et glædeligt gensyn med et hav af smukke kostumer.

Første sæson af The Crown udspiller sig fra 1947-1955 i og handler om Dronning Elizabeths tidlige regeringstid. Serien er efter sigende en af de dyreste nogensinde med et budget på ca. 100 millioner pund – dette skyldes ikke mindst de meget værdifulde kostumer som er skabt til formålet. Ca. 20.000 kostumer er brugt i sæson 1 og alene dronningens brudekjole har kostet i omegnen af 30.000 pund at skabe.

Der er brugt en del originalt vintagetøj i The Crown, men de fleste kostumer er rekreationer designet af Emmy- og BAFTA Award-vinderen, Michele Clapton. Kostumerne tager udgangspunkt i kongehusets originale tøj, men der er også fundet meget inspiration i Vogue-magasiner fra tiden, fortæller Michele Clapton. (Læs hele Harpers Bazaar-interviewet med Michele Clapton her.)

Selvom Dronning Elizabeth er hovedpersonen i det biografiske drama, så er det især prinsesse Margaret, som vi vil anbefale at holde øje med. Hendes royale rolle giver hende plads til at tage mere spændende og legende modevalg og hendes stil har tydelige referencer til den parisiske mode på den tid.

Rygter fortæller at hele serien ender med 6 sæsoner, så der burde være meget mere kongeligt drama og tøjmagi at glæde sig til de næste par år.

Ps. Se traileren for The Crown sæson 2.


ModehistorierPia Storm