Den amerikanske tærtedrøm i København

Måske kender du allerede The American Pie Co. i Skindergade? Hvis ikke, har du chancen for at stifte dit allerførste bekendtskab med de fantastiske tærter, hyggelige vintagestemning og den dansk-amerikanske duo Dorte Prip og Erin Chapman til København Vintage i VEGA d. 8. april.

The American Pie Co. er mere end smukke omgivelser og smagfulde tærter med karakteristiske navne som Yo’ Mama’s Apple Cinnamon og Daddy’s Girl Chocolate Oreo. Det er også et vidnesbyrd om den magi der kan opstå mellem mennesker og de drømme som kan blive til virkelighed, hvis man giver sig selv lov. Vi mødte Erin Chapman en snedækket fredag til en snak om tærtedrømme og vintagenostalgi.

Let’s build a pie empire! Sådan sagde Dorte ikke længe efter hun og amerikanske Erin mødte hinanden første gang. Erin havde på daværende tidspunkt boet en årrække i København, først som studerende og derefter som art director på københavnske reklame- og designbureauer. I otte år var hun ansat, før hun startede sit eget firma, som koncentrede sig om det Erin er bedst til – branding og design. 

Selvom Erin var glad for at bo i København, savnede hun alligevel sin familie og venner i USA og for at dulme hjemveen lavede hun mad og bagte gode, gammeldags amerikanske tærter med masser af frugt og sprøde kanter. Smagen og duften mindede hende om hjemlandet, familien og ikke mindst bedsteforældrene som hun havde et meget nært forhold til. Erin beskriver sig selv som meget nostalgisk netop på grund af den særlige relation til hendes bedsteforældre – deres hus var pakket med antikviteter, jukeboxes, legetøj, spillemaskiner og netop denne vintageæstetik blev et gennemgående element i Erins liv og hendes kommede tærteeventyr.

Dorte derimod havde en fortid som Senior Vice President hos Coop og leder for CBS – og samtidig en stor kærlighed til USA, hvor hun havde boet i mange år og stadig har familie. Ligesom Erin savnede hun også den amerikanske ånd og smagen af det store land, så da Erin nævnte drømmen om en ægte amerikansk pie shop i København, greb Dorte ideen med det samme. Med hver deres kompetencer, blev de hurtigt enige om at Erin skulle stå for udvikling af opskrifterne, indretningen og det kreative koncept, mens Dorte havde overblikket over økonomi og forretningsudvikling. Og drømmen om en lille bid af USA i København blev til virkelighed.

Det var vigtigt for dem begge at indretningen ikke blev for feminin, det skulle også være et sted mænd havde lyst til at mødes og spise tærte. De fleste steder man kan få kaffe og kage henvender sig til en feminin målgruppe, så der manglede et sted, hvor mænd også kunne føle sig hjemme, fortæller Erin. Samtidig ville hun gerne skabe en autentisk, amerikansk stil. Alt interiør i cafeen kommer derfor fra USA og det meste er har tilmed en del år på bagen, f.eks. de smukke lamper fra 1940’erne, billederne med gamle opskrifter på væggene og alle de andre små detaljer som giver stedet sjæl og vintagecharme. Selv flisegulvet er inspireret af et populært mønster fra 20-30’ernes USA, som Erin og hendes mand selv har lagt.

I oktober 2015 stod The American Pie Co. klar og er allerede blevet en vaskeægte klassiker i København. Og for 2. år i træk er vi så heldige at have Erin, Dorte, deres seje team og alle de lækre tærter med i VEGA. Som noget nyt i år byder cafeen ikke kun på søde tærter, men også frokosttærter for både vegetarer og kødelskere, alt sammen finder du i baren ved Lille VEGA.

Pia Storm