Oplev Jazzkollektivet til København Vintage

I år er vi meget glade for at kunne præsentere Jazzkollektivet til København Vintage, som stiller med en trio på scenen i Lille VEGA. Vi har snakket med pianist og grundlægger af Jazzkollektivet, Frederik Flach, om kærligheden til jazz og hvorfor det er vigtigt at holde liv i den.

Jazzkollektivet spiller på scenen i Lille VEGA kl. 13.30-15.30.

Mange forbinder jazz med noget lidt gammeldags og støvet, noget som hører fortiden til – men I forsøger at holde liv i jazzen, hvordan kan det være? 

I Jazzkollektivet mener vi at jazzen lever i bedste velgående - det er bare ikke alle der ved det! Den er levende, foranderlig, inderlig og unik: hver eneste gang. Jazz er det perfekte soundtrack til enhver begivenhed, da den rummer alle de store følelser, vildskaben og samtidig er helt igennem smuk.


Hvad er det som er så fedt ved jazz? 

Jazz er en holdsport og noget musikerne skaber sammen på scenen. Der er plads til solo til hver enkelt musiker, så alle får lov til at shine. Jazzen som genre er bred; og det er det som gør den helt speciel! Den kan være nynneværdig, let genkendelig eller eksperimenterende og nyskabende.


Hvornår og hvordan startede ideen til Jazzkollektivet?

Jazzkollektivet er startet i 2016 af pianist Frederik Flach med ønsket om at samle de dygtigste unge danske og svenske jazzmusikere og hjælpe dem med at kunne leve af deres musik. Frederik Flach følte sig omgivet af unge jazzmusikere, som ikke havde nok jobs i kalenderen men derimod en masse talent. Jazzkollektivet er vokset til at vi nu er ca. 50 danske og 30 svenske musikere og 4-5 bookere.


Kan I fortælle lidt om jeres musikere som spiller til København Vintage?

I front til København Vintage er Mette Nadja (født 1987) som begyndte sin passion for musik allerede som 10 årig i Danmarks Radios pigekor. I 2008 blev hun introduceret til jazz af den legendariske danske trompetist Thomas Fryland og den danske dygtige vokalist Veronica Mortensen. Derefter har Mette Nadja studeret på Skurups Folkshögskola og studerer på nuværende tidspunkt i Berlin, når hun ikke turnerer rundt i verden. På piano er Frederik Flach (født 1989), som er grundlægger af Jazzkollektivet samt bassist Thomas Cortes (født 1991), som studerer på Aalborg Konservatorium.


Hvad er jeres bedste jazzoplevelse?

En af vores absolutte bedste jazzoplevelser var i december måned sidste år, hvor vi spillede til Charitybarens juletræsfest, hvor børn og unge fra væresteder og børnehjem i Københavns Kommune var inviteret. Vi kunne virkelig mærke på de deltagende at de satte pris på vores julejazz og nød at kunne bidrage til et fantastisk vigtigt arrangement og spille for et publikum som ellers ikke ville have haft mulighed for at opleve os live.


Hvilke arrangementer spiller I til? Og hvordan booker man jer i så fald?

Vi har musikere i hele Danmark og Sverige og spiller til alt fra jazzfestivaler, prisoverrækkelser, standup-shows, runde fødselsdage, firmafester, bryllupper, små snuskede barer og store sale. På vores hjemmeside Jazzkollektivet.dk kan man læse om vores forskellige medlemmer, se anmeldelser, eksempel på repertoire, høre demoer og kontakte os. Jazz er for alle og skal opleves live!

Lær Jazzkollektivet bedre, se deres fine film her.

Se meget mere

Jazzkollektivet.dk

Facebook

Instagram

Pia Storm