Foredrag

 

Vil du vide mere om vintage, modehistorie, personlig stil og styling med vintage, bæredygtig mode eller historiske kropsidealer, så book et foredrag med Vintage Social. Herunder er to foredrag som vi kan tilbyde, men skræddersyr også gerne efter ønske.

 

Vintage – modehistorie, magi og mening

Foredraget tager udgangspunkt Pia Storms bog, Vintage, og hendes personlige fortælling om at glemme nutidens kropsidealer, lægge de moderigtige jeans på hylden og i stedet omfavne min femininitet og hellige sig farverige vintagekjoler. For udover en smukkere og mere personlig garderobe fik hun også et langt bedre selvbillede og forhold til sin kvindelige krop – det krævede bare noget andet tøj og et nyt blik.

Fortællingen er krydret med masser af billeder fra nu og dengang, personlige historier om den evige skattejagt, og er en inspiration til at indrage mere vintage i en moderne garderobe. Og det er der flere gode grunde til at gøre – man får nemlig bedre kvalitet for færre pengene og hjælper også miljøet på vej, ved at købe brugt. Og ikke nok med at det gamle tøj er bæredygtigt, så er der noget magisk ved at eje et unikt stykke tøj fra en svunden tid – vintage indeholder nemlig både gemte og glemte fortællinger om historiske begivenheder, verdenskrige, kvindekamp og kropsidealer.

 

Bæredygtig mode

I dette foredrag fortæller Pia Storm om modeindustriens historie og hvordan hvordan mode har udviklet sig fra at være en luksus forbeholdt de velhavende til i dag, hvor mode er blevet allemandseje – og den næstmest forurenende industri, kun overgået af olieindustrien. Danskerne køber i gennemsnit 16 kg tøj om året, og vi er derfor det land i Skandinavien som forbruger mest tøj. Dette er ikke et enestående tilfælde, men en tydelig tendens verden over forårsaget af fænomenet fast fashion, som gør det muligt for mange at købe tøj til meget billige priser. Men fast fashion slider på mennesker og miljø, og i de sidste par år er der kommet stor fokus på problematikken – vi bliver nødt til at være mere kritiske, forbruge mindre (og bedre) og ikke mindst købe mere brugt. Og brugt tøj er er mere og andet end 70'er kjoler i tyk polyester eller udtjente vindjakker fra 90'erne. Brugt tøj er også en lang, glamourøs 30'er-silkekjole, en Gucci-taske fra 2015 eller den evig klassiske cowboyjakke.

Pia fortæller om de forskellige kategorier indenfor brugt tøj, hvor man finder det og de mest almindelige udfordringer det giver. Derudover gennemgår jeg det 20. århundredes modehistorie og giver et indblik i hvad du kan forvente at finde, og hvilke årtier der passer godt til forskellige kropstyper.

 

Book et foredrag

Vil du booke et foredrag så send os gerne en forespørgsel med dine oplysninger og ønsker.

Navn *
Navn