Udstiller: CPH Kimono

Vil du have fingrene i en unik vintagekimono, så kig forbi CPH Kimono til København Vintage. Vi glæder os til at se alle de smukke farver og mønstre!

Kimono, især de gamle, har altid givet mig svage knæ. I 1920’erne og 30’erne har japanske kimono udtryk, som vi først ser her meget senere. Stærke farver, nogle næsten neon, de vildeste geometriske mønstre, tegneserie-pang billeder og mønstre, som fanger naturens skønhed/kaos på en ekstremt elegant måde. Og alt den silke!

Jeg begyndte at handle med kimono for et år siden, efter at have samlet og lært at gå i traditionelle kimono i en del år. Butikken er pt på Instagram: @cphkimono. Derudover hænger der et godt udvalg af kimono hos Grand Central Flea, Amagerbrogade 12, København S. 

Jeg er især vild med at bruge vintage kimono på nye måder og blandet med vestlig tøj. En stærk pink/rød blomstret kimono med tylskørt, upelskrave og støvletter, anyone? 

Det er den slags kimono og tilbehør, mest fra 30’erne - 50’erne, jeg har med på København Vintage. Også nogle skønne kimono modeblade og lidt kimono til mænd.

Håndværkskvaliteten i vintagetøj fascinerer mig. Det gælder også kimono. Silken, siger man, holder i 100 år. Da vintagekimono er skabt til at holde så længe, investeres der ofte måneders arbejde i at væve, farve og sy hver enkelte. Det er en udsøgt luksus at gå i sådan et stykke tophåndværk. 

Jeg glæder mig til en forrygende dag med en masse vintageglade mennesker på Vega!


Mød CPH Kimono på stand 17 i Lille VEGA og se mere:

Facebook

Instagram

cphkimono@gmail.com