Udstiller: Füsun Eriksen

Füsun Eriksen er privat samler og sælger for første gang ud af sine vintageskatte til København Vintage – vi er så spændte på at se alle de flotte sager!

Jeg hedder Füsun Eriksen, jeg er 50 år og bor i København. Jeg er en passioneret og uhelbredelig vintage-elsker og samler. Gennem mine rejser i reklame- og filmbranchen har jeg samlet tøj i hele verden i små 30 år. Mine bedste fund stammer fra NYC, LA, Paris, London, Amsterdam, Antwerpen, CPH (især FN92 og Times Up) og på online sites som Ebay og Etsy etc.

Jeg elsker gode materialer, feminine snit, på kanten til skøre detaljer og festlige outfits. Min samling spænder fra 20’erne til 80’erne og jeg elsker især kjoler i stil med Bella De Jour, Chanel og movie star look. Jeg går efter materialer som silke, georgette, uld, kvalitetspailletter, blonder, velour og chiffon (jeg er ikke så stor fan af polyester). 

Til København Vintage sælger jeg for første gang ud af min virgin samling, selvom det bliver svært at sige farvel til mine skønne unika pieces. Jeg sælger kjoler, jakker, bluser, vintage make-up tasker og toilet artikler, hårbøjler, hatte, sko, tasker, paillet-sager og smykker fra 20'erne til 80'erne.

Jeg er privat person og ikke en butik, men når folk besøger mine to store walk-in-closets derhjemme, får de altid et chok og tror, at jeg driver en butik eller arbejder med teater ;-)

 

Hvilke gode grunde er der til at købe vintage?

Man får en unik vare og kan skabe sin helt egen personlige stil. Vintagetøj er ofte lavet i god kvalitet, fordi tøjet skulle arves fra generation til generation. Vintagetøj holder sin værdi længere og bliver aldrig gammelt eller umoderne på samme måde som den hurtigt skiftende mode i dag. Det er miljøvenligt og vintagetøj har sjæl og bærer en masse historie med sig. 

 

Hvilket vintageårti er dit yndlings? Og hvorfor? 

Jeg er især vildt med kjoler fra 50'erne, hvor verden efter verdenskrigens mørke tider præget af usikkerhed, pessimisme og sparsommelighed igen fandt optimismen og glæden. Det gode håb for fremtiden afspejles i lyse farver, festlige detaljer og dyre materialer. Kvinderne gik op i elegante kjoler og festede løs for at understrege deres ny vundne frihed og kvindelighed.

 

Mød Füsun på stand 37 i 1. Maj Salen

Pia Storm