Udstiller: Vintage Divine

I løbet af få år er Vintage Divine fra Aarhus blevet kendt som en af Danmarks bedste vintagebutikker pga. sit store udvalg og gode kvalitet. Og igen i år vi stolte af at kunne præsentere butikken til København Vintage i VEGA.

2.2.jpeg

Mit navn er Mette Marie Aaes Emery og jeg er ejer af Vintage Divine og memery. Jeg har været i gang med min butik og webshop i over 8 år, og har siden teenageårene samlet på originalt vintage tøj. Min fysiske butik ligger i Klostergade 58 i Aarhus midtby. Min samling er hjemme på min privatadresse, hvorfra jeg også driver min web-shop, istandsætter, vasker og stryger de fine gamle klæder, så de er lige til at hoppe i. 

Jeg er vild med vintagekjoler der har historie, kjoler med mange fine detaljer, enten skræddersyede kjoler, modelkjoler eller blot hjemmesyede kjoler - men ens for alle  at det er kjoler som er feminine og elegante. Dernæst elsker jeg generelt kvindemode og de forskellige epoker - vintagetøjet fortæller en histore, som vi alle er en del af. 

I Oktober 2017 startede jeg mit eget vintagestyle sko brand memery. Jeg havde længe savnet klassiske vintage style sko som havde den rette vintage ‘ feeling’ og udtryk ligesom originale vintage sko men som samtidig også var rare at have på. Derfor besluttede jeg mig for at lave mit eget sko brand. I sidste måned lancerede jeg også en international web-shop, så nu bliver memery sko også sendt til udlandet.

Til København Vintage medbringer jeg en masse originale vintagekjoler fra 30’erne til 60’erne. Kjoler fra 50’erne og 60’erne er størst repræsenteret. Jeg medbringer også en masse bluser, nederdele og accessories, så som smykker, handsker, hatte, tasker og headpieces af fjer som butikken selv fremstiller. På messen tager jeg også alle min memery vintage style skomodeller med, samt en helt ny model som lige er ankommet og som endnu ikke har set dagens lys.

 

Hvilke gode grunde er der til at købe vintage?

Køb vintage fordi du kan sammensætte din helt egen unikke stil, og frem for alt køb vintage fordi du får tøj af en langt højere kvalitet end nutidigt fabriksfremstillet og masseproduceret tøj. 

 

Hvilket vintageårti er dit yndlings? Og hvorfor?

Jeg elsker tøj med histore, tøj der er lavet af smukke tekstiler og med fine håndværkmæssige detaljer. Jeg bruger tøj  fra 1910 - beg. af 1960’erne - så  jeg har ikke et bestemt yndlingsårti. Jeg går i vintagetøj 1920-beg. 1960 alt efter humør, anledning og vejr. Det skønne ved vintage er, at der ingen begrænsning er, og man kan bruge det på sin helt egen personlige måde. 

 

Mød Vintage Divine på stand 23 i Store VEGA og se mere på

Vintagedivine.dk

Memery.dk

Facebook

Instagram

Pia Storm