Vintage Shopping: København


Vi arbejder hele tiden på at holde Københavns vintageguide opdateret, så kender du vintagebutik som ikke er repræsenteret eller opdager at en er lukket eller flyttet adresse hører vi gerne fra dig. Og så er planen selvfølgelig at vi skal have lignende vintageguides for alle de største danske byer her på siden – vi lover de kommer med tiden!

 

AUDREY VINTAGE

Rosengården 7, København K

Som butikkens navn lægger op til er Audrey Vintage en hyldest til Audrey Hepburn og hendes enkle og elegante stil. Og der er ingen tvivl om at Audrey ville have været stolt ved synet! Butikken er indrettet som et walk in closet med smukke møbler, store portrætter på væggene og over alt er der glitrende smykker, elegante silketørklæder og delikat vintagetøj i primært sort og hvid og pudderrosa.

 

A TOUCH OF VINTAGE

Badstuestræde 12, st, København K

A Touch of Vintage åbnede i 2015 og blev hurtigt en lille perle i det københavnske vintagemiljø. Butikken har helt naturligt udviklet sig til et samlingspunkt for mange vintageglade kunder, som både nyder godt af det smukke tøj og den gæstfrie stemning. Udover et stort udvalg af vintage og -reprotøj, afholder A Touch of Vintage også mange fine arrangementer i butikken, bl.a. vintagehår- og makeupkurser i de hyggelige lokaler.

 

CARMEN COPENHAGEN

Larsbjørnstræde 5, København K

Carmen er en vaskeægte klassiker blandt Københavns vintagebutikker og er en af de smukkeste butikker i byen. Her kan man altid finde et mindre udvalg af nøje udvalgt og eksklusivt vintagetøj samt en god samling af smukke sko, smykker og tasker. Ikke nok med det, sælger Carmen også det mest fantastiske håndlavede hårpynt, smukke puder og et fint udvalg af lækre og visuelt indbydende skønhedsprodukter.

 

DÈCOR VINTAGE

Rømersgade 9, 1362 København K

At træde ind i Décor er som at træde ind i et uvirkeligt parallelunivers af svundne tider. Her er ikke bare smukt vintagetøj, men butikken bugner også af Københavns bedste udvalg af vintage accessories. Alt ligger sirligt til rette i den gamle lejlighed ved Nørreport hvor man ikke kan undgå at føle modehistoriens blide vingesus. Butikken ejes af evigt smukke Lone Riis, som ikke er bleg for at byde på et glas portvin lørdag formiddag, når man har gjort dagens kup.

 

EPISODE

Larsbjørnstræde 8, København K

Secondhandkæden Episode havde allerede butikker London, Paris og Amsterdam, da kæden endelig åbnede en filial i København. Episode er en klassisk vintage- og secondhandbutik, som byder på godt og blandet til meget rimelige priser og en trofast teenagefanskare er altid at finde i butikken.

 

ELSE SCHNEIDER VINTAGE

Bredgade 73, København K

I den gamle apotekerforretning i Bredgade er der ikke længere medikamenter og vitaminpiller på hylderne, men istedet smukke vintagelamper, -møbler, -nips og andet godt. Og i 2017 udvidede butikken endda med en vintagetøjafdeling som matcher resten af butikken – smukke kjoler, lækre frakker, hatte og smykker som uden tvivl også kan gøre noget godt for dit helbred.

 

FN92 VINTAGE SALON

Brolæggerstræde 14, København K

I FN92s Vintage Salon finder du de smukkeste af de smukkeste kjoler, mange af dem importeret direkte fra stjernernes egen by, Hollywood. Med tiden har FN92 specialiseret sig i primært vintagebrudekjoler og sekundært galla- og cocktailkjoler. Butikken er en sand perle og drysser tiltrængt glamour over de, til tider, lidt konforme danskere med udsøgte blonder, bedårende perler, tyl i metervis og vaskeægte vintage fra 1910 - 1990. FN92 kan uden problemer måle sig med de bedste vintagebutikker verden over.

 

JÉRÔME

Tullinsgade 12, København V

Jerome har adresse på den hyggelige Tullinsgade og passer perfekt ind i det luksuriøse og frankofile kvarter omkring Værnedamsvej. Butikken er enkelt og minimalistisk indrettet hvilket giver plads til de mange smukke og håndplukkede fund. Ejeren af butikken har et rigtig godt øje for hvad der rør sig i modeverdenen og fylder butikken med tøj, som både er klassisk og moderne.

 

KONGENS KLÆ’R

Rosenborggade 10, København K

Kongens Klær' er en af Københavns ældste vintage- og secondhandbutikker, og man føler hurtigt at man træder ind en tidslomme, når man sætter sine fødder i det aflange lokale. Butikken sælger klassisk secondhandtøj og -tilbehør (og en smule vintage) og har rækker af jeans, trenchcoats, 60'er-kjoler, 80'er-blazere, lædertasker og meget andet godt – og har et hav af trofaste og loyale kunder.

 

KØBENHAVN K

Studiestræde 32 og Teglgårdsstræde 2, København K

København K er endnu en af de gode, gamle, velkendte butikker på den københavnske secondhand- og vintagescene. I årevis har de to store butikker udstyret genbrugsglade teenagere, stylister og diverse modenørder med utallige farvestrålende kjoler, mønstrede skorter, pelsede frakker, glitrende striktrøjer og alt det andet vidunderlige København K byder på.

 

PRAG

Vesterbrogade 98A, København V og Nørrebrogade 45, København N

PRAG findes to steder i København, på Nørrebro og Vesterbro (og har også en butik i Aarhus). Begge butikker i København er store og bugner af tøj og accessories fra 1950-1990, men er samtidig altid meget overskuelige og ryddelige. Der er ingen tvivl om at PRAG har hentet inspiration fra de klassiske secondhandbutikker i Berlin og New York, men alligevel har PRAG sin helt egen personlighed og charme – butikkerne har rækkevis af farverigt vintage- og secondhandtøj til rimelige priser, hjælpsomme piger bag disken og gode rummelige prøverum.

 

TIME'S UP

Krystalgade 4, København K

Time's Up er en yderst smuk og delikat lille boutique med det ypperste indenfor secondhand og vintage, især når det gælder mærkevarer. Her finder man YSL-skjorter, Chanel-tasker, Hermes-tørklæder, Dior-kjoler og meget andet – alt sammen nøje udvalgt og smukt arrangeret i det lille lokale i Krystalgade. 

 

VINTAGE 199

Jagtvej 199, København Ø

På Jagtvej 199 har lokalerne i mange år været fyldt med fine, gamle sager, mens ejerne og navnet har skiftet et par gange. I dag hedder butikken Vintage 199 og holder fanen højt ved at være en af de eneste (den eneste?) vintage- og secondhandbutik på Østerbro. Som noget nyt har butikken indrettet sig med en cafe, og man kan derfor både få styret sin shoppe- og kaffelyst samme sted – ret smart!

 

WASTELAND

Studiestræde 5, København K

Hvis du er på jagt efter band-T-shirts, 80'er-kjoler, kimonoer eller cowboyjakker, så er vintage- og secondhandbutikken Wasteland i Studiestræde muligvis svaret på dine bønner. Butikken sælger primært tøj fra 60'erne-90'erne og gemmer altid mange sjove og kitschede retrofund til rimelige priser.